08. juni 2021
Laat de Regionale Energie Strategie (RES) geen invuloefening zijn. Zorg dat we geen spijt krijgen van ingrepen in het landschap nu door onvoldoende oog te hebben voor de razendsnelle innovaties op het gebied van duurzame energie. Begin met de no-regret maatregelen en laten we vooral geen zaken vastleggen die over een paar jaar achterhaald zijn, waar we enorme spijt van zullen krijgen en voor altijd de littekens in het landschap zichtbaar zullen zijn. Laat staan de enorme verspilde kosten van...
16. mei 2021
Onlangs heb ik in een column al inzichtelijk gemaakt welke ontwikkelingen zich hebben voorgedaan rondom kernenergie en welke voordelen kernenergie tegenwoordig met zich meebrengt. In deze column ga ik specifiek in op de ontwikkeling van een mini-centrale op basis van kernenergie: de Small Modular Reactor (SMR) (op het plaatje zie je een impressie van het uiterlijk).
13. mei 2021
Gisteren werd ik gebeld door een verdrietige vriend met de mededeling dat Paul die ochtend was overleden. Paul was een geweldig mens en het enige dat ik nog kan doen is hem te herinneren via de weg, die mij het beste ligt: via een column.
02. mei 2021
Sinds Harrisburg en Tsjernobyl heeft kernenergie een buitengewoon slechte reputatie. Het is duur, het is gevaarlijk en zorgt voor gevaarlijk afval. Sinds Tsjernobyl is er echter veel verandert; ook in de kennis rondom kernenergie. In deze bijdrage worden de nieuwste inzichten rondom kernenergie overzichtelijk op een rijtje gezet: kosten, ruimte en verwerking van afval komen stuk voor stuk aan bod. Het geeft ook een beeld waarom de VVD landelijk én regionaal groot voorstander is van kernenergie...
27. april 2021
We zitten midden in een drievoudige corona-crisis: qua gezondheid, qua economie en qua sociaal. China steelt onze kennis, Rusland bedreigt onze vrijheid, Europa steekt zich in de schulden zonder hervormingen door te voeren en de Europese bank koopt ongelimiteerd de schulden op. En wat doen wij: wij zijn hopeloos verstrikt in 1) een wens om alle mensen als fraudeur hard aan te pakken en 2) de wens om dat niet te doen als blijkt dat heel veel mensen helemaal geen fraudeur zijn. Daarbij wijzen we...
20. april 2021
Barneveldse ondernemers in gesprek met Tweede Kamer-lid Thierry Aartsen over de corona-maatregelen Op 19 april jl. hebben Barneveldse ondernerms in een Teams-meeting gesproken met Thierry Aartsen over de ervaringen m.b.t. de corona-maatregelen. Afgesproken is om deze sessie te herhalen in september a.s;, nu werden verschillende actuele issues besproken. Dit is een verslag van de vragen en antwoorden tijdens deze sessie.
07. februari 2021
Op 15 - 17 maart a.s. wordt de Tweede Kamer opnieuw gekozen. Het verkiezingsprogramma van de VVD ‘Samen aan de slag’ is nu definitief. Voor de kijkwijzer moet je als politieke partij overal een standpunt over optekenen, maar dat leidt wel tot een programma van maar liefst 99 pagina’s. Ook de samenvatting beslaat maar liefst 13 pagina’s. Om het toch leesbaar te houden heb ik er 10 onderwerpen uitgepakt, die mij het meest opvallen en aanspreken.
27. januari 2021
Waar de corona-pandemie nog zeker niet is verdwenen is het ook voor een politieke partij niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Om toch als leden onderling contact te houden is daarom de Nieuwjaarsreceptie aangegrepen als Barneveldse primeur voor een digitale bijeenkomst. Het was meteen een goede mogelijkheid voor nieuwe leden om zich voor te stellen en voor de fractie om een aantal lopende onderwerpen aan de leden voor te leggen. Wat kwam er zoals voorbij?
21. november 2020
De VVD zet al enige tijd weer vol in op het (her)introducteren van kernenergie. Niet alleen vanuit de gedachte dat dit in principe een zeer schone brandstof is, maar ook omdat er steeds meer innovatie is waarmee de bekende nadelen (niet alleen qua afval) verder worden teruggedrongen. De werkgroep 'Liberale Vrienden' binnen de VVD heeft inmiddels een tweede digitaal seminar georganiseerd over dit onderwerp (met onder andere de medewerking van VVD Tweede Kamerlid Mark Harbers). Hier kunt u de...
07. november 2020
Op 6 november jl. is het verkiezingsprogramma van de VVD uitgekomen; een programma waarmee de VVD de kiezer wil overtuigen om op 17 maart 2021 op haar te gaan stemmen. De kranten spreken over een beweging naar links en enkele specifieke punten worden er uit gelicht. Wat zie ik (35 jaar VVD-lid waarvan de meeste jaren actief) aan opmerkelijke punten voorbij komen? Aan de hand van de hoofdstukken in het programma neem ik u hierin mee.

Meer weergeven