29. augustus 2021
Nadat enige weken geleden de VVD-ledengroep 'Klassiek Liberaal' Groen Links als 'stront' afficheerde duikelden de socialistische partijen over elkaar heen van verontwaardiging. Ik heb zelfs een column gelezen waarin de VVD-top werd opgeroepen om zich te ontdoen van 'dit soort lieden' om nog enigszins geloofwaardig te kunnen zijn. Verder werd het afgedaan als het zoveelste bewijs dat de VVD nou eenmaal een niet-intellectuele partij is.
03. juli 2021
Mr. Peter de Lange: "Er mogen geen vergunningen voor windturbines worden afgegeven voordat vooraf en met wetenschappelijke zekerheid is vastgesteld dat de gezondheid en de leefomgeving van de mens wordt beschermd of verbeterd. Verslechteren mag dus niet. De overheid en de rechter dienen de burger daartegen effectief te beschermen." (Bron: Battenoord Verlaten) Deze uitspraak heeft de VVD Barneveld gebracht tot de volgende vragen aan het college:
01. juli 2021
Persbericht: Theo Bos lijsttrekker VVD Barneveld
De ledenvergadering van het Lokaal Netwerk van de VVD heeft de heer T.N. (Theo) Bos (56) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Barneveld.
08. juni 2021
Laat de Regionale Energie Strategie (RES) geen invuloefening zijn. Zorg dat we geen spijt krijgen van ingrepen in het landschap nu door onvoldoende oog te hebben voor de razendsnelle innovaties op het gebied van duurzame energie. Begin met de no-regret maatregelen en laten we vooral geen zaken vastleggen die over een paar jaar achterhaald zijn, waar we enorme spijt van zullen krijgen en voor altijd de littekens in het landschap zichtbaar zullen zijn. Laat staan de enorme verspilde kosten van...
16. mei 2021
Onlangs heb ik in een column al inzichtelijk gemaakt welke ontwikkelingen zich hebben voorgedaan rondom kernenergie en welke voordelen kernenergie tegenwoordig met zich meebrengt. In deze column ga ik specifiek in op de ontwikkeling van een mini-centrale op basis van kernenergie: de Small Modular Reactor (SMR) (op het plaatje zie je een impressie van het uiterlijk).
13. mei 2021
Gisteren werd ik gebeld door een verdrietige vriend met de mededeling dat Paul die ochtend was overleden. Paul was een geweldig mens en het enige dat ik nog kan doen is hem te herinneren via de weg, die mij het beste ligt: via een column.
02. mei 2021
Sinds Harrisburg en Tsjernobyl heeft kernenergie een buitengewoon slechte reputatie. Het is duur, het is gevaarlijk en zorgt voor gevaarlijk afval. Sinds Tsjernobyl is er echter veel verandert; ook in de kennis rondom kernenergie. In deze bijdrage worden de nieuwste inzichten rondom kernenergie overzichtelijk op een rijtje gezet: kosten, ruimte en verwerking van afval komen stuk voor stuk aan bod. Het geeft ook een beeld waarom de VVD landelijk én regionaal groot voorstander is van kernenergie...
27. april 2021
We zitten midden in een drievoudige corona-crisis: qua gezondheid, qua economie en qua sociaal. China steelt onze kennis, Rusland bedreigt onze vrijheid, Europa steekt zich in de schulden zonder hervormingen door te voeren en de Europese bank koopt ongelimiteerd de schulden op. En wat doen wij: wij zijn hopeloos verstrikt in 1) een wens om alle mensen als fraudeur hard aan te pakken en 2) de wens om dat niet te doen als blijkt dat heel veel mensen helemaal geen fraudeur zijn. Daarbij wijzen we...
20. april 2021
Barneveldse ondernemers in gesprek met Tweede Kamer-lid Thierry Aartsen over de corona-maatregelen Op 19 april jl. hebben Barneveldse ondernerms in een Teams-meeting gesproken met Thierry Aartsen over de ervaringen m.b.t. de corona-maatregelen. Afgesproken is om deze sessie te herhalen in september a.s;, nu werden verschillende actuele issues besproken. Dit is een verslag van de vragen en antwoorden tijdens deze sessie.
07. februari 2021
Op 15 - 17 maart a.s. wordt de Tweede Kamer opnieuw gekozen. Het verkiezingsprogramma van de VVD ‘Samen aan de slag’ is nu definitief. Voor de kijkwijzer moet je als politieke partij overal een standpunt over optekenen, maar dat leidt wel tot een programma van maar liefst 99 pagina’s. Ook de samenvatting beslaat maar liefst 13 pagina’s. Om het toch leesbaar te houden heb ik er 10 onderwerpen uitgepakt, die mij het meest opvallen en aanspreken.

Meer weergeven