15. juli 2018
Het zal u waarschijnlijk niet verrassen dat ik niet zo'n fan ben van Donald Trump. Wat mij wel opvalt is dat hij iets doet waar we als liberalen een voorbeeld aan kunnen nemen: hij komt zonder omhalen op voor hetgeen hij belangrijk vindt. Mijn probleem is dat hij opkomt voor iets wat ver van mij afstaat.
26. juni 2018
Dat bij de VVD gezelligheid en politiek hand in hand gaat blijkt steeds weer. Daarnaast zetten we onze harde werkers graag in het zonnetje. Vandaar dat we (het campagneteam van de VVD Barneveld) gisteren scheidend raadslid Paul Vos en scheidend wethouder Gerard van den Hengel trakteerden op een etentje. Ook kreeg Gerard de D.U. Stickerplaquette uitgereikt; een waardering voor VVD-er's, die zich meer dan 20 jaar in een bezoldigde functie (raadslid, wethouder) hebben ingezet voor de VVD.
26. mei 2018
Politiek gaat ook door als de zon schijnt. Samen met Jarne en Sven was ik op de landelijke VVD-ledenvergadering waar Mark sprak over nieuwe inzichten over Europa en klimaat, waar onze voorzitter sprak over het moraal kompas en waar we ' s middags welkom waren bij een keur aan workshops. Om te eindigen met een drankje op een zonnig terras.
18. mei 2018
Met het vertrek van Gerard van den Hengel vertrekt een VVD-kopstuk, die er altijd was. In 18 jaar als raadslid (waarvan 6 jaar als fractievoorzitter), 4 jaar als lid van Provinciale Staten en 12 jaar werkzaam als wethouder werd hij een kopstuk met een inzet, die vooral de VVD en Barneveld ten goede kwam.
07. maart 2018
(lijsttrekker Gerard van den Hengel en staatssecretaris Tamara van Ark)
24. februari 2018
Het klinkt zo logisch: er is te veel afval en dan is het belangrijk om aan de bron het afval goed te scheiden. Als afval goed gescheiden is kun je het namelijk ook goed hergebruiken en dat is goed voor het milieu. Toch blijkt deze logica niet te kloppen, want ze wordt door de technische ontwikkelingen ingehaald. Na-scheiden van afval wordt in hoog tempo ontwikkeld én de resultaten van bronscheiding zijn (zeker in de grote steden waar men blijft steken op 1 à 2%) niet om te juichen. En dat met...
22. februari 2018
Foto: Barneveldse Krant
18. februari 2018
De afgelopen week werden gekenmerkt door twee opvallende gebeurtenissen. Binnen de VVD werd bekend dat Halbe Zijlstra gelogen heeft over een ontmoeting van 12 jaar geleden en hij trok hieruit zijn consequenties en trad af. In dezelfde periode is sprake van een volstrekte ontmanteling van het democratisch gehalte van Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Daar worden de insprekers de mond gesnoerd en gaan ze gewoon door alsof er niets gebeurd is.
14. februari 2018
De VVD krijgt vaak het verwijt dat ze geen sociaal beleid heeft. Ik wil hier graag een nuance in aanbrengen.
13. februari 2018
De VVD Barneveld zet zich in voor iedereen, die zijn of haar leven zelf vorm wil geven. Er zijn echter mensen, die hier niet in slagen. Dat kan komen door gezondheidsproblemen, maar ook door pech of tegenslag. Voor deze mensen wil de VVD er ook zijn.

Meer weergeven