Verkeersveiligheid.

Waar vervoer van A naar B vlot gaat.

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. We gaan naar werk, bij vrienden en familie op bezoek of wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen: het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen. Dat de doorstroming goed is, je niet ergens in de file staat om het dorp uit te komen en je te laat komt bij je afspraak. En het is bovenal belangrijk dat verkeersituaties veilig zijn voor voetganger, fiets en auto.

Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Dat doen we in samenwerking met politiediensten, ouders en buurtbewoners.

Of het nu met een ‘gewone’ fiets, een elektrische fiets of een ander nieuw vervoersmiddel is:  onze inwoners kunnen zich prettig en veilig door de gemeente Barneveld bewegen. Deze ontwikkelingen vragen om fietspaden en wegen die worden ingericht op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming centraal staan. Bij (ov-)knooppunten plaatsen we voldoende stallingen.

Het onderhoud van voetpaden, klompenpaden en wandelroutes kan naar een hoger niveau. Bij aanpassingen moet ook rekening gehouden worden met ouderen met een rollator. 

 

Zorg, Gezondheid & Sport.

Klimaat & Duurzaamheid.