· 

Terrein Veluwehal wordt een leuke nieuwe wijk

De VVD wil op het terrein van de Veluwehal een 'leuke nieuwe wijk' neerzetten en niet alleen seniorenwoningen, aldus lijstrekker Gerard van den Hengel. Hij reageert hiermee op de vele afwijzende reacties op de passage in het verkiezingsprogramma van de liberalen, dat de Veluwehal 'verouder' is en 'niet meer passen' op de huidige locatie.

 

De sociale functie in het centrum en de sport-onderdelen bij het Oosterbosbad.

De nummer twee op de VVD-lijst, Theo Bos, voegde daaraan in deze krant toe dat op deze locatie woningen voor ouderen moeten verrijzen. Volgens lijsttrekker Gerard van den Hengel heeft zijn partij er nog meer functies voor ogen. "We willen er een leuke nieuwe dorpswijk van maken, waarmee het dorp completer wordt en het centrum een impuls krijgt. We hebben ideeën voor een fraai plein, met ruimte voor leuke restaurants en winkeltjes. Het moet een complex worden voor ouderen én jongeren. over de concrete invulling van het terrein moeten we dan in de toekomst gaan nadenken."

 

De sporthal en het zwembad staan volgende VVD-voorman niet op de juiste plek. "Daarom willen wij ook een nieuw overdekt zwembad bij het Oosterbosbad", aldus Van den Hengel. "en als er een sportevenement bezig is, zorgt dit voor een grote druk op het parkeerterrein. Bovendien is de verkeerskundige situatie er niet ideaal en ziet de huidige Veluwehal er simpelweg verouderd uit."

 

De plannen van de VVD zorgde vorige week voor zeer veel bezorgde reacties op de Facebook-pagina van de Barneveldse Krant. Velen betoogden dat het een slecht idee is om een gebouw met zo'n grote sociale functie te laten slopen. "Voordat argument zijn we ook wel gevoelig, maar we willen ook juist een terrein waar veel voorzieningen terugkomen. Alleen geen sporthal en geen zwembad. Wij denken dat dit juist goed is, om het dorp en het centrum te versterken. Wie weet levert ons idee een mooie discussie over het terrein op." 

 

VVD-prominent Adriaan Guldie verduidelijkte het plan van zijn partij afgelopen weekend op de Facebook-pagina van de Barneveldse Krant. Daarin geeft hij aan dat dit kan worden gefinancierd door de energiebesparing op de oude Veluwehal. "Dat gebouw is zeer energie-onzuinig", aldus Guldie. Tevens wijst hij er op dat personeel van het Oosterbosbad wordt ingezet in de Veluwehal. "Hierdoor is het Oosterbosbad vaak op onlogische tijden dicht. Dat is niet meer nodig als er bij het Oosterbosbad een binnenbad wordt gebouwd. Je hebt dan meer flexibiliteit en ruimere openingstijden." 

 

Parkeren moet volgens Guldie 'uiteraard' onder de grond. "Het plan is niet van vandaag op morgen klaar. De planontwikkeling duurt echt wel even. Zorg dat het klaar is voordat de volgende renovatie van de Veluwehal weer nodig is."