Jarne van Schaik tijdelijk vervangen als raadslid vanwege ziekteverlof
25.05.2024
In de raadsvergadering van 29 mei 2024 wordt ons raadslid Jarne van Schaik tijdelijk vervangen door Gerben Evers. Jarne heeft bij de burgemeester tijdelijk ontslag aangevraagd, omdat hij herstellende is na een ziekenhuisopname. De Kieswet maakt het mogelijk dat raadsleden bij ziekte tijdelijk kunnen worden vervangen.

Zorgen over de verkeersveiligheid en bereikbaarheid.
22.05.2024
Je zult niet verbaasd zijn dat wij als Barneveldse VVD mobiliteit, bereikbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Mede daarom hebben wij tijdens de commissie van 16 mei 2024 aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in en de bereikbaarheid van (en in) onze gemeente. Lees hier de bijdrage.

Onderzoek de bereikbaarheid van en op vakantieparken!
21.05.2024
In de commissievergadering van 14 mei stond het onderwerp ‘aanrijtijden ambulancezorg’ op de agenda. Een belangrijk thema, waar de gemeente niet goed zelf op kan sturen. Of toch wel? Gerben Evers stelde namens de Barneveldse VVD vragen aan de burgemeester. Hierbij heeft hij speciaal aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van en op de verschillende vakantieparken in onze gemeente. Lees hier de bijdrage.

Oproep aan het college: maak voor woningbouw gebruik van trainees, innovatie en subsidies!
20.05.2024
Tijdens de commissie van 16 mei heeft Gerben een aantal vragen gesteld aan het college omtrent de grote woningbouwopgave en over hoe deze opgave daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Daarbij heeft hij opgeroepen om gebruik te maken van trainees, innovatie en subsidies.

Schriftelijke vragen AZC
Schriftelijke vragen · 15.04.2024
Jarne stelt namens de Barneveldse VVD schriftelijke vragen over het AZC.

Opnieuw extra kosten rouwcentrum: "Dit valt rauw op ons dak".
03.04.2024
Op 2 april 2024 werd in de commissie bestuur het raadsvoorstel over de dakrenovatie van het rouwcentrum De Plantage besproken. Lees hier de bijdrage van Gerben.

De maakbare samenleving door liberale bril
De 3e helft · 22.03.2024
Peter Lamberts zijn column over de maakbare samenleving.

Sluiting van station Amersfoort aankomende zomer
Schriftelijke vragen · 19.03.2024
Namens de fractie van de Barneveldse VVD stellen fractievoorzitter Jarne van Schaik en raadscommissielid Gerben Evers, op grond van artikel 42 van de organisatieverordening van de gemeenteraad, enkele vragen over de het sluiten van station Amersfoort aankomende zomer. Lees hier de schriftelijke vragen!

Raadsbijdrage · 16.03.2024
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is de motie vreemd aan de agenda over de helikopterluchthaven besproken bij het Schaffelaarsebos. In het debat is gesproken over het ontwerpbesluit van de helikopterluchthaven op de Wesselseweg. De Barneveldse VVD ziet de beoogde locatie niet zitten. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

Raadsbijdrage · 15.03.2024
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is de monitor programma duurzaamheid besproken. In het debat is gesproken over welke indicatoren we willen gaan monitoren om de duurzaamheidsdoelstellingen stap voor stap te gaan halen. De Barneveldse VVD kiest voor slimme en duurzame oplossing die kunnen rekenen op draagvlak in onze samenleving. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

Meer weergeven