Bij een goede energiemix hoort kernenergie!
Schriftelijke vragen · 25.07.2024
Investeren in duurzame energie is noodzakelijk om in de toekomst voldoende energie te hebben. Daarbij hoort ook het investeren in een goede energiemix. Kernenergie is hierin een onmisbaar onderdeel. Enkele weken geleden werd bekent dat provincie Gelderland potentiële plekken zoekt voor kleine kerncentrales. Gerben Evers stelt in het verlengde hiervan vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders van Barneveld.

Kadernota 2025: Welke ambitie heb jij?
Raadsbijdrage · 10.07.2024
In de raadsvergadering van 10 juli 2024 werd de Kadernota 2025-2028 besproken. Dat is een document waarin plannen voor de komende jaren staan én hoe die betaald worden. In de Kadernota staan dit jaar onder andere mogelijke bezuinigings-voorstellen. Maar sorteert het college voor op een verhoging van de OZB-belasting voor inwoners en ondernemers. En daar vinden wij wat van. Lees hieronder de volledige spreektekst van Gerben Evers terug.

Geen sloopmeters bij woningsplitsing
Raadsbijdrage · 05.07.2024
Op woensdag 3 juli werd in de raadsvergadering gesproken over het functieveranderingsbeleid. Lees hier de bijdrage van raadslid Gerben Evers met de oproep om geen sloopmeters toe te passen bij woningsplitsing.

Garderen, een fantastische woonkern!
Raadsbijdrage · 04.07.2024
Op de agenda van de raadsvergadering van 3 juli stond onder andere de Deelvisie Garderen. Lees hier de bijdrage van raadslid Gerben Evers.

Naar een nog innovatievere Barneveldse economie voor de toekomst!
Raadsbijdrage · 03.07.2024
Op 3 juli besprak Gerben Evers tijdens de raadsvergadering de economische visie van de gemeente Barneveld op drie punten.

Het ambtsgebed – een korte column?
De 3e helft · 03.07.2024
Pro’98 heeft vorige week (opnieuw) de discussie gestart over het ambtsgebed tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ik zag vervolgens een mooie kans voor een column ware het niet dat deze column heel kort zou kunnen zijn. Nederland kent immers een scheiding tussen kerk en staat en dan is een ambtsgebed een contradictio in terminus. Er zitten echter drie interessante elementen in dit onderwerp, die ik graag met u wil delen. Element 1: vrijheid van mij naar jou Iedere politicus wordt gedreven door...

Raadsbijdrage · 27.06.2024
Waaraan gaat de gemeente de komende jaren haar geld uitgeven? Daarover gaat de gemeenteraad binnenkort over vergaderen. In de raadsvergadering op 10 juli 2024 gaan alle politieke partijen in debat over de plannen voor Barneveld. In voorbereiding op dit debat hebben wij in de Barneveldse Krant van 27 juni 2024 aangegeven wat wij van de plannen vinden als Barneveldse VVD. Lees dat artikel hier terug. Onze zorgen worden werkelijkheid. Vorig jaar werd al duidelijk dat het college een...

Jarne van Schaik tijdelijk vervangen als raadslid vanwege ziekteverlof
25.05.2024
In de raadsvergadering van 29 mei 2024 wordt ons raadslid Jarne van Schaik tijdelijk vervangen door Gerben Evers. Jarne heeft bij de burgemeester tijdelijk ontslag aangevraagd, omdat hij herstellende is na een ziekenhuisopname. De Kieswet maakt het mogelijk dat raadsleden bij ziekte tijdelijk kunnen worden vervangen.

Zorgen over de verkeersveiligheid en bereikbaarheid.
22.05.2024
Je zult niet verbaasd zijn dat wij als Barneveldse VVD mobiliteit, bereikbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Mede daarom hebben wij tijdens de commissie van 16 mei 2024 aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in en de bereikbaarheid van (en in) onze gemeente. Lees hier de bijdrage.

Onderzoek de bereikbaarheid van en op vakantieparken!
21.05.2024
In de commissievergadering van 14 mei stond het onderwerp ‘aanrijtijden ambulancezorg’ op de agenda. Een belangrijk thema, waar de gemeente niet goed zelf op kan sturen. Of toch wel? Gerben Evers stelde namens de Barneveldse VVD vragen aan de burgemeester. Hierbij heeft hij speciaal aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van en op de verschillende vakantieparken in onze gemeente. Lees hier de bijdrage.

Meer weergeven