Geven we jongeren voorrang of zetten we ze voor een rood stoplicht?
01.12.2023
Je bent een jongere en je bent op zoek naar een sociale huurwoning. Bijvoorbeeld omdat je wel een woning wilt kopen, maar je financiële situatie dat niet toelaat. Wij willen dat jongeren in onze gemeente kunnen wonen, leven en mee kunnen doen in de maatschappij.

30.11.2023
Het weren van ’fossiele reclames’, bijvoorbeeld advertenties voor vliegen, auto’s of vleesconsumptie in de openbare ruimte in onze dorpen gaat de Barneveldse VVD veel te ver. De suggestie van Pro’98 in de commissievergadering om dit te verbieden kan daarom rekenen op een dikke vette ’neen’ van ons. „Waar ligt de grens als we dit gaan verbieden? Gaan we als overheid dan elke reclame op inhoud controleren?”, vraagt raadslid Jarne van Schaik (VVD) zich af. Als de gemeenteraad het...

Raadsbijdrage · 08.11.2023
Tijdens de begrotingsraad op 8 november 2023 is er door de gemeenteraad de ontwerp programmabegroting 2024 besproken. Lees in dit nieuwsitem de inbreng van Theo Bos terug.

18.10.2023
De fracties van Pro’98, CDA, VVD en Burger Initiatief hebben een verzoek tot interpellatiedebat ingediend met het doel het college te bevragen over de stand van zaken rond de verplaatsing van de Oranjevereniging Voorthuizen. Want hoe gaan we als gemeente om met onze verenigingen? Lees volledig verzoek in dit artikel.

Bouwplannen gemeente Barneveld: "Een nobel streven of een loze belofte?"
13.10.2023
Je bent op zoek naar een nieuwe woning in onze mooie gemeente. Dan loop je vrij snel tegen lege beloften van dit college aan. Lees in dit artikel waarom jij geen (t)huis kan vinden en welke ideeën de Barneveldse VVD heeft om dit probleem op te lossen.

(On)zuiver liberalisme: Vrijheid van meningsuiting (VVMU)
De 3e helft · 30.09.2023
Wat is er #liberaal en niet-liberaal aan de huidige vrijheid van meningsuiting?

Raadsbijdrage · 27.09.2023
In de gemeenteraadsvergadering van 27 september 2023 zijn de herziene kaders besproken voor de verplaatsing van Flying Bikes en Tour de Force. Jarne van Schaik voerde het woord voor de Barneveldse VVD. Lees hier de gehele raadsbijdrage van Jarne terug.

Schriftelijke vragen energietransitie
Schriftelijke vragen · 26.09.2023
Theo Bos stelt namens de Barneveldse VVD vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van het onderzoek gedaan door Nieuwsuur over de rol van adviesbureaus bij de energietransitie in de Barneveldse ambtelijke organisatie. Daarnaast stelt hij vragen over windenergie, de netcongestie in combinatie met het vestigingsklimaat en het "off grid" ontwikkelen op de Harselaar.

16.09.2023
Op vrijdag 15 september en zaterdag 16 september 2023 stond Voorthuizen in het teken van de 90e editie van het Floralia bloemencorso. Bekijk hier een korte impressie van Floralia!

11.09.2023
Op maandagavond 11 september 2023 ging de fractie van de Barneveldse VVD op werkbezoek bij de (nieuwe) meldkamer in Apeldoorn. We kregen een rondleiding en kregen uitleg over onder andere het managen van de verschillende meldingen en Ambulancezorg Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Midden. Informatief, interessant en leerzaam!

Meer weergeven