VVD-avond leuk en gezellig

Liberaal zijn heeft een belangrijk voordeel: je gelooft wel dat jouw ideeën veel voordelen opleveren voor de samenleving, maar je gelooft niet dat het de anderen niet ook goede ideeën kunnen hebben. Dat betekent dat je een avond kunt organiseren over politiek in een gezellige huiskamer en dat je dan een leuke avond hebt. Wel interessant, maar niet te zwaar op de hand. Dat hadden wij gisteravond.

 

We begonnen nog wel netjes in een kring, maar met 14 mensen was dat al een beetje onhandig. Grote kring en veel te veel mensen waar je even mee wilt kletsen.  Al snel verplaatsen zich overal groepjes mensen naar toe om dan met de een dan met de ander te praten. 

 

Natuurlijk keken we ook terug op de afgelopen gemeenteraadsvergadering. Even met z'n allen terug in de kring luisteren naar Theo Bos en Sandra Reemst. Terugkijkend waren we tevreden met de steun voor het initiatiefvoorstel van Theo en de standvastigheid van Sandra: 'nee' tegen windmolens bij Zeumeren voor de verkiezingen is ook 'nee' tegen windmolens in Zeumeren na de verkiezingen.

 

Extra blij waren we met de steun voor de motie over betuttelbier. Het idee: op evenementen moet je niet van buiten bepalen dat iedereen minder alcohol moet nuttigen door het schenken van bier met een lager alcoholpercentage. Als je wilt voorkomen dat mensen met een slok op naar huis rijden dan moet je flink controleren op de chauffeurs en niet iets doen voor de bijrijders. Dit amendement was ingebracht door Sven. Samen met Jarne vormt hij het jonge tandem, dat als steunfractieleden volledig meedoet in de commissievergaderingen (en ze hebben vanavond voor alle lekkere hapjes gezorgd). De VVD Barneveld is weer helemaal terug, maar met zulke jonge talenten kijken we ook weer met plezier naar de toekomst.

 

Maar het ging niet alleen over politiek. Ik heb niet helemaal kunnen volgen wat iedereen met elkaar besprak, maar de accu van Bep had net bij aankomst de geest gegeven. Na een uur kwam de ANWB en moest de auto worden aangeduwd om weer een stukje te kunnen rijden.

 

Dat laat je een dame natuurlijk niet doen en op het verzoek tot hulp sprongen meteen 3 mannen op om te helpen. Zo is de sfeer op het moment bij de VVD. We zijn er voor elkaar en we zijn er voor de burgers in Barneveld. Wilt u er de volgende keer ook bij zijn? Over 2 maanden (begin april) organiseren we weer zo'n avond.