EU-kandidaat uit Ede: Sjoerd Bakker

Sommige problemen lossen we als Nederland niet in ons eentje op. Denk aan de wereldwijde klimaatverandering, die zich niet aan landsgrenzen houdt. Als inwoner van Gelderland zie ik daarvan de effecten door de steeds drogere zomers in de groene omgeving waarin we wonen. In de EU wil ik aan de slag gaan met een nieuwe in innovatieve aanpak van dit probleem.

 

Wie is Sjoerd Bakker?

Namens de VVD ben ik dé Gelderse kandidaat voor Europa! Ik ben 43 jaar oud, getrouwd met Alexander en ik woon in Bennekom, een mooi groen dorp in de gemeente Ede. In 1998 ben ik afgestudeerd als IT'er en dan wordt je opgeleid om complexe problemen te doorgronden en zo snel mogelijk op te lossen. Iets waar ik ook gek op ben. In 2010 begon ik voor mezelf en maakte ik een systeem voor de verkoop van tickets voor pret- en dierenparken, dat nu gebruikt wordt door de grootste parken van Nederland.

 

 

 

Waar sta ik voor?

  • Focus op de individuele en soms unieke kracht van landen;
  • Een Nederland dat zich richt op innovatie en vernieuwing
  • Betere samenwerking tussen landen
  • Duidelijk uitleg. Wat doet Europa voor jou? En waarom?
  • Afspraak = afspraak vergt lef in Europa. Daar ga ik voor!

Zet landen in hun kracht

Zweden is sterk in het genereren van energie door waterkracht. Frankrijk heeft soms een overschot aan nucleaire energie. In Nederland leggen we kostbare landbouwgrond vol met zonnepanelen, terwijl we de op één na grootste exporteur van landbouwproducten zijn en in Spanje juist oogsten mislukken door een 'te veel' aan zon. Als kennisland hebben we veel beter opties om een waardevolle bijdrage te leveren.

 

Niet drammen …  maar DOEN!

Nederland heeft ondernemers met veel expertise op het gebied van waterstofproductie, - opslag en -transport. Bedrijven die zonnepanelen leggen in asfalt, die windmolens bouwen op zee, die zorgen dat we voedsel kunnen telen met zout water. Laat mij voor Nederland met dei unieke kennis en gereedschappen ons eigen land, Europa en de rest van de wereld verder helpen.

 

Wilt u meer weten waar ik voor sta? Ga naar: www.sjoerdbakker.eu