Tweede Kamerlid Verkuijlen (VVD) op werkbezoek bij J.H. Donnerschool in De Glind

Op vrijdag 14 april 2023 hebben Tweede Kamerlid Ruud Verkuijlen (VVD) en voormalig Tweede Kamerlid Simone Richardson (VVD) een werkbezoek afgelegd aan de J.H. Donnerschool in de Glind.

 

Ruud en Simone werden ontvangen door Jan Hofman (directeur/bestuurder van J.H. Donnerschool), Henk Jonker (directeur/bestuurder van de stichting Jeugddorp de Glind en de Rudolphstichting), Anna van Kleef (directeur bedrijfsvoering van Pluryn), Carina van Kregten (directeur zorg en behandeling van Pluryn), Jarne van Schaik (raadslid voor de Barneveldse VVD) en Lynette Reinders (commissieraadslid voor de Barneveldse VVD).

 

Tijdens het werkbezoek is uitgebreid met elkaar gesproken over de gespecialiseerde jeugdzorg die in De Glind geboden wordt voor de meest kwetsbare jongeren. Daarbij kwamen de misstanden, die plaats vonden in het verleden, in De Glind ook aan de aan de orde. Er is gesproken over de impact op de jongeren, de gemeenschap, de jeugdzorgverleners en het vermogen om daar op te reflecteren en van te leren.

 

De administratieve lasten kwamen ook ter sprake waar de gespecialiseerde Jeugdzorg en de gemeenten mee te maken hebben. Tijd die niet aan de jongeren besteed kan worden.

 

Aan het einde van het werkbezoek lieten Ruud en Simone weten na een wandeling door De Glind veel respect te hebben voor de mensen die het moeilijke werk in de jeugdzorg en het bijzonder onderwijs verrichten. 

 

Van links naar rechts op de foto staan: Henk Jonker (stichting Jeugddorp de Glind en de Rudolphstichting), Carina van Kregten (Pluryn), Jan Hofman (J.H. Donnerschool), Anna van Kleef (Pluryn), Ruud Verkuijlen (VVD), Simone Richardson (VVD) en Jarne van Schaik (Barneveldse VVD).