Jarne van Schaik per direct fractievoorzitter

De Barneveldse VVD bericht dat Jarne van Schaik (25) per direct het roer overneemt als nieuwe fractievoorzitter. De aankondiging volgt op het vertrek van Theo Bos. Bos uitte de afgelopen periode zijn kritiek op de landelijke VVD in verschillende krantenartikelen.  

 

,,Het is tijd voor nieuwe energie binnen de partij. Dat zien we landelijk gebeuren, maar ook in Barneveld is dat op zijn plaats”


Nieuwe energie.
Van Schaik, die sinds 2018 betrokken is bij de Barneveldse afdeling van de VVD, hoefde niet lang na te denken over de stap naar voren. “Het is tijd voor nieuwe energie binnen de partij. Dat zien we landelijk gebeuren, maar ook in Barneveld is dat op zijn plaats”, stelt Van Schaik. De nieuwe fractieleider staat bekend om zijn enthousiasme, scherpe analyses en frisse benadering van politieke vraagstukken. 

 

Landelijke aandacht.

De aanstelling van Van Schaik heeft de aandacht getrokken van zowel partijgenoten in de regio als in de landelijke VVD. “We kijken met vertrouwen uit naar de koers die de Barneveldse VVD gaat varen onder het leiderschap van Van Schaik.”, aldus Raymond Ypma regiovoorzitter Vallei en Veluwe VVD. “Deze verandering geeft een kans voor vernieuwing en groei”, aldus de kersverse fractievoorzitter. “Met de steun van een betrokken en enthousiaste fractie, bestaande uit Gerben Evers (28), Lynette Reinders (44) en Marjet van Rietschoten (32), kunnen we interessante stappen zetten.”

 

Samenwerken.

Van Schaik is sinds 2021 raadslid en benadrukte het belang van vooruitgang binnen de partijgelederen. Met het oog op samenwerking lijkt de nieuwe fractievoorzitter daarnaast vastbesloten om een brug te slaan tussen verschillende raadspartijen binnen de gemeente.

 

Meedenken over een liberaal Barneveld.

Deze nieuwe fase biedt een kans op herdefiniëring en versterking van de politieke identiteit van de Barneveldse VVD. We staan klaar om samen met onze betrokken leden een koers uit te zetten, die aansluit bij de behoeften en verwachtingen van onze achterban in de gemeente. Ook inwoners uit de gemeente kunnen zich aansluiten om mee te denken over deze Barneveldse koers. Geïnteresseerden kunnen zich hieronder nu aanmelden. 

 

Help mee, denk mee én doe mee!

Wil jij mee helpen, meedenken of doen met de Barneveldse VVD? meld je hieronder aan!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.