· 

Wij wensen u veel gezondheid en geluk in 2023

Als alles wat de politiek bedenkt ook uitkomt dan hadden we net de hectiek van de gemeenteraadsverkiezing achter ons gelaten. De bedoeling was dat Scherpenzeel per 1 januari 2023 de 10e kern van Barneveld zou worden. Dit zou ook betekenen dat de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente in november 2022 zou worden gehouden. 

 

Veel nieuwe burgemeesters.

Het moment viel redelijk goed samen met enerzijds het einde van de termijn van Asje van Dijk bij ons en de breuk met Harry de Vries in Scherpenzeel. Om de transitie te begeleiden werden daarom in beide gemeentes tijdelijke burgemeesters aangesteld. Wij kregen Jan Luteijn en Scherpenzeel kreeg Eppie Klein. En daarna Wimar Jaeger. U weet wat er gebeurd is: Scherpenzeel heeft met succes bezwaar gemaakt tegen de samenvoeging en we mochten – net als de rest van Nederland – in maart jl. naar de stembus.

 

De gevolgen van deze roerige periode kunnen we nu achter ons laten met het nieuws dat deze week door onze trouwe Barneveldse Krant werd gebracht. In Scherpenzeel is voor het eerst sinds eind 2017 weer een door de Kroon benoemde burgemeester: Marieke Teunissen-Willemsen. Vrijwel tegelijkertijd werd bekend dat Barneveld Jacco van der Tak mag verwelkomen als de nieuwe burgemeester waarmee we als buurgemeente van Scherpenzeel verder gaan.

 

Veel nieuwe VVD-er’s.

Waar de situatie rondom Barneveld en Scherpenzeel niet verandert zijn er wel veel nieuwe gezichten bij de VVD te zien. In Scherpenzeel is de VVD uit haar as verrezen. Na zeer lang te hebben geleund op een kleine basis – en zelfs 4 jaar ontbroken heeft in de gemeenteraad – zijn er nu weer diverse nieuwe mensen opgestaan onder leiding van Floris Valkenburg (fractievoorzitter) en Raymond Ypma (bestuur) en steun van de oude kern.

 

Ook de VVD in Barneveld heeft te maken met veel nieuwe gezichten. In de fractie valt dat nog mee met Theo als fractievoorzitter, maar dan doen we net alsof Jarne er al een mensenleven zit terwijl hij pas 1 jaar in de gemeenteraad zit. Daarachter zijn Gerben Evers en Lynette Reinders nieuwe gezichten in de steunfractie en heeft Andre Kruize het bestuurs-stokje van mij overgenomen. Met Luuk Adams als fractiesecretaris staat er weer een mooi team. Wilt u ook lid worden? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

 

Veel mooie momenten.

Tenslotte mogen we niet vergeten dat het gewone leven het doel is van de politiek. En dat was er volop: Valentijnsdag, Stralend Voorthuizen, Lintjesregen, Koningsdag, Dodenherdenking / Bevrijdingsdag, Eindexamens, de Zomervakantie, Theater op ’t Zand, Ballonfiësta, Raadhuispleinconcert, Smaak- en sfeerdagen Barneveld, start van het nieuwe schooljaar, Sinterklaas en natuurlijk ook uw verjaardag zijn dit jaar (hopelijk) weer geweldig geweest en we zien er naar uit om dit ook in 2023 weer te mogen beleven.

 

Ik wens u daarom – namens alle leden van de VVD – veel geluk en gezondheid in 2023. Doe voorzichtig met oliebollen en vuurwerk en we zien u graag weer terug in het nieuwe jaar.

 

Peter Lamberts

Columnist de 3e helft