Parkeren.

Waar vervoer van A naar B vlot gaat.

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. We gaan naar werk, bij vrienden en familie op bezoek of wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen: het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen. Dat de doorstroming goed is, je niet ergens in de file staat om het dorp uit te komen en je te laat komt bij je afspraak. En het is bovenal belangrijk dat verkeersituaties veilig zijn voor voetganger, fiets en auto.

 

In veel plekken in de dorpen is het lastig om dichtbij huis te parkeren. Door te kijken naar een juiste balans tussen woongenot en groen, kijken wij hoe we voldoende parkeergelegenheid kunnen realiseren. Een auto is tenslotte vaak geen keuze, maar hoog nodig om op werk te komen of te kunnen mantelzorgen. Bij nieuwbouw streven we naar parkeren op eigen terrein.

De opbrengsten van parkeervergunningen en parkeerkosten worden gebruikt voor een goede bereikbaarheid van de dorpen. Niet om andere kostenposten te dekken.

We helpen winkeliers door duidelijke afspraken te maken over parkeerbeleid. Denk bijvoorbeeld aan enkele uren gratis parkeren.

De parkeertarieven mogen de komende periode niet stijgen.

Zorg, Gezondheid & Sport.

Klimaat & Duurzaamheid.