Theo Bos.

Kandidaat #1 

Wie is Theo?

Woonplaats: Barneveld

Sociale media: Twitter

Email: t.bos2@barneveld.nl

Expertises: 

✅ Fractievoorzitter van VVD Barneveld.

✅ In het dagelijks leven pluimveehouder en elke werkdag te vinden tussen de kippen. 

✅ Optimist.

 

Even voorstellen.

Een gewone jongen bij de VVD.

De VVD heeft het imago van een partij voor de wat rijkere medemens; gewone mensen zouden zich hier niet thuis voelen. Het succes van Hans Wiegel is dat hij van de VVD een echte volkspartij heeft gemaakt en dit beeld wordt de laatste – pakweg – 20 jaar steeds duidelijker. Waar Wiegel zich altijd toonde in een 3-delig pak zie je Mark Rutte in een oude spijkerbroek en een T-shirt al appel-etend op zijn fiets voorbij komen. Veel gewoner kun je het niet krijgen.

 

Dat dit ook door druppelt naar beneden blijkt ook wel uit de keuze voor Theo Bos als de nummer 1 van de VVD Barneveld. Meestal met de mouwen opgestroopt, spijkerbroekje aan en een gulle glimlach zijn kenmerkend voor de buitenkant van Theo. Van binnen zit hij ongeveer net zo in elkaar. Zijn bijdragen in de raad zijn meestal kort en krachtig. Ook in zijn denken gaat hij recht op zijn doel af. Dan ben je er het snelst en heb je tijd over voor andere dingen. Wat je ziet is wat je krijgt bij Theo. Niets ingewikkeld.

 

Toch is het een echte VVD-er. Uiteraard ondernemer. Niet alleen, omdat hij een boerderij heeft. Vooral omdat hij steeds bezig is met vooruitkijken, vernieuwen en zoeken naar nieuwe kansen. Zo heeft hij moderne kippenstallen (met vrije uitloop kippen), heeft schapen van iemand anders om zijn weiland te begrazen, liggen de daken van zijn stallen vol met zonnepanelen en heeft hij diverse plannen om volledig circulair te worden in zijn bedrijfsvoering. Gisteren is voor de historici onder ons en Theo kijkt vooruit.

 

Naast ondernemer en vernieuwer is hij ook een uitstekende netwerker. Toen Jan Huitema een paar jaar geleden in het Europees Parlement kwam reed hij ook even langs bij Theo. Toen Dilan Yesilgöz onlangs staatssecretaris van klimaatzaken werd bracht ze een bezoek aan zijn boerderij en als Den Haag al niet naar hem toe komt dan gaat Theo wel naar Den Haag voor overleg rondom onderwerpen rondom – het liefst – Ruimtelijke Ordening. Met zijn ene been op de grond en met zijn andere been in de regelgeving knoopt Theo alles makkelijk aan elkaar. Als je je verhaal dan ook nog in Jip en Janneke-taal weet over te brengen snap je wel dat televisie-ploegen vaak bij hem langs komen om te horen hoe een bepaalde ontwikkeling nu uitpakt voor de boeren in Nederland.

 

En daarmee is Theo wel een perfect uithangbord voor de democratie in Nederland: gewone mensen bepalen hoe het land wordt ingeregeld ten behoeve van andere gewone mensen. Het kost tijd om je in te werken in de regelingen en het kost tijd voordat ze je een beetje kennen, maar in de kern blijft het cruciaal dat je met je beide benen dichtbij de mensen blijft staan waar je het voor doet. 

Theo bij de trekker.

Theo vertelt jou meer over ons plan van 800 flexwoningen bouwen voor starters.

Theo Bos op bezoek.

Theo op Twitter.

Onderstaande berichten van Theo zijn op persoonlijke titel.