Regenboogstembusakkoord

VVD Barneveld en Pro’98 hebben het initiatief genomen om samen met COC Midden Nederland en COC Midden Gelderland in de gemeente Barneveld een regenboogstembusakkoord te gaan sluiten. Een akkoord waarmee overeenstemming bereikt wordt om met elkaar te gaan voor een veilige en inclusieve samenleving.

 

‘Ons doel is om met zoveel mogelijk politieke partijen in de gemeente Barneveld de handtekening onder dit akkoord te zetten en zo gezamenlijk te gaan en staan voor een veilige en inclusieve samenleving in Barneveld’ zegt Jarne van Schaik (VVD). Afgelopen vier jaar hebben de VVD en Pro’98 veelvuldig aandacht gevraagd om de regenboogvlag te hijsen op Coming out Day. ‘Met dit akkoord zetten we niet alleen een stap om de regenboogvlag te hijsen maar ook een stap om te gaan voor een samenleving waar iedereen telt en meedoet‘ zegt Frank van de Lubbe (Pro’98).

 

Hoofdlijnen

Het akkoord wordt gesloten op vijf hoofdlijnen tussen VVD en Pro’98 namelijk op; inclusief beleid voeren, veiligheid bevorderen, veilig schoolklimaat realiseren, iedereen telt mee en de zichtbaarheid bevorderen. ‘Belangrijk omdat er in onze gemeente nog veel werk te verzetten is op dit terrein’ zeggen Frank (Pro’98) en Jarne (VVD).

 

Handtekening

Komende dagen zullen alle politieke partijen de uitnodiging van COC Midden Nederland en COC Midden Gelderland ontvangen om net als VVD en Pro’98 hun handtekening te zetten onder dit akkoord. Op 5 maart 2022 zal naar alle waarschijnlijkheid in de raadszaal van Barneveld het officiële tekenmoment plaats vinden tussen alle partijen die mee zullen tekenen. 

 

Artikel lezen in de Barneveldse Krant? Klik hier.

 

Aanvulling 5 maart.

Op 5 maart heeft Jarne van Schaik het regenboogstembusakkoord officieel getekend.

Artikel lezen in de Barneveldse Krant? Klik hier