Gemeente Barneveld ‘tik op de vingers’

Ondanks een goedkeuring van de begroting heeft de gemeente Barneveld toch een ‘tik op de vingers’ gekregen van de provincie Gelderland over haar financiën. Dat vindt VVD-raadslid Theo Bos, die hierover met zijn collega-raadsleden in gesprek wil.

 

De provincie vond de begroting, ook op langere termijn, in evenwicht. Daarbij gaf ze Barneveld drie aandachtspunten mee die moeten worden doorgevoerd in de begroting voor 2023: een bezuiniging à 3,5 miljoen moet ‘haalbaar’ en ‘hard’ zijn en transparant in de begroting worden toegelicht, er moet meer financiële zekerheid komen over hoe Barneveld de matige kwaliteit van de wegen in de gemeente gaat aanpakken en bepaalde salariskosten in de begroting zijn incidenteel gedekt terwijl dat structurele kosten betreffen.

 

Theo Bos vindt de beoordeling van de provincie niet fraai. ,,Ja, de begroting is goedgekeurd. In de bij de beoordeling gevoegde brief heeft de provincie een brij van woorden nodig. Maar in feite komt het erop neer dat we toch een soort tik op de vingers krijgen. Er moet een schepje bovenop. Dit zijn zorgpunten en ik wil weten hoe het college deze denkt aan te pakken.”

 

 

Lees het het artikel via deze link in de Barneveldse Krant.