· 

Honderden kinderen kans bieden om te voetballen bij SDVB

Tijdens de raadsvergadering van 13 december 2023 is de uitbreiding sportpark Norschoten voor SDVB besproken. Raadslid Jarne van Schaik voert namens de Barneveldse VVD het woord. Lees hieronder zijn verhaal terug. 

 

Ondanks dat het vanavond de laatste voetbalwedstrijd van het jaar is voor de gemeenteraad. Staan ervoor de drie raadselftallen nog wel belangrijke wedstrijden op het programma. De (wethouder-)coaches zijn er tot het laatste moment nog niet helemaal over uit wie nu precies de regie krijgt over welk elftal en op welk veld? Tja, wie wil deze keer het oppositie elftal doen?

 

Voor die precieze taakverdeling is nu geen tijd meer ze moeten vertrekken. Alle spelers haasten zich naar de bus op naar het sportpark. Het is eigenlijk wel bijzonder dat alle drie de raadselftallen op dezelfde tijd moeten spelen op sportpark Norschoten.

 

Op sportpark Norschoten is al jaren een tekort aan velden. Er is wel een plan om er twee nieuwe velden er bij te leggen maar dat plan is er al ruim 10 jaar. Dat die velden hard nodig zijn, is wel duidelijk. Barneveld groeit en vandaag de dag staan er al ruim 250 kinderen op de wachtlijst bij SDV Barneveld. 250 kinderen die letterlijk aan de kant staan en niet kunnen voetballen. Kinderen die niet de kans hebben om te sport en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Dit is niet door een vrijwilligers tekort maar primair door te weinig velden. Het is de hoogste tijd dat de gemeente haar verantwoordelijkheid gaat pakken.

 

Willen we vanavond een stap zetten dan moet deze wethouder lef tonen. De velden zijn gemeentelijk eigendom. Het is onze taak als gemeente om aan de lat te gaat staan om de velden binnen het gestelde budget uit te voeren en verantwoordelijkheid te dragen voor de besparingsopgave van ruim 190.000 euro. Dat SDVB daar actief in mee participeert is een goede zaak, maar dat betekend niet dat de gemeente haar verantwoordelijkheid kan afschuiven op deze bruisende vereniging.

 

Tijdens de commissievergadering zijn enkele spelers in opstand gekomen, het is genoeg. De (wethouder-)coach moet regie en verantwoordelijkheid pakken voor de velden en over de kosten. Daarvoor heeft Pro’98 zojuist een amendement ingediend.

 

Ik wil afsluiten met de vraag aan de wethouder om een toezegging te doen ervoor te zorgen dat volgend voetbalseizoen de nieuwe velden klaar zijn. Zodat de honderden kinderen die ook op voetbal willen bij SDVB toegelaten kunnen worden.

 

Jarne van Schaik

Raadslid