· 

Helihaven naast het Schaffelaarsebos zien wij simpel weg niet zitten

Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is de motie vreemd aan de agenda over de helikopterluchthaven voor 750 vliegbewegingen besproken bij het Schaffelaarsebos. In het debat is gesproken over het ontwerpbesluit van de helikopterluchthaven van de provincie op de Wesselseweg. De Barneveldse VVD ziet de beoogde locatie niet zitten. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug. 

 

Gemeente buiten spel.

Als Barneveldse VVD hebben wij er grote moeite mee dat de (juridische) werkelijkheid is dat er waarschijnlijk geen gemeentelijke vervolgprocedure zal volgen na het definitieve besluit van de provincie. Op 8 maart 2022 is de gemeenteraad namelijk anders geïnformeerd. Toen is de gemeenteraad geïnformeerd dat er wel een vervolgprocedure zal volgen waarin de gemeenteraad zich nog kon uitspreken. Concreet betekend dat als de provincie het besluit definitief heeft genomen dat de gemeente er niks meer aan kan doen. Dan komt de helihaven er, met 750 vliegbeweging op de Wesselseweg.  

 

Wesselseweg niet meest ideale locatie.

Fractievoorzitter Jarne van Schaik heeft tijdens het debat het standpunt ingenomen dat de beoogde locatie aan de Wesselseweg naast het Schaffelaarsebos niet de meest ideale locatie is voor een helikopterluchthaven. De Barneveldse VVD is niet tegen helikoptervluchten in onze gemeente, echter de beoogde locatie zien wij simpel weg niet zitten naast het Schaffelaarsebos. Alles afwegende heeft Jarne van Schaik daarom besloten de aangepaste motie vreemd aan de agenda te steunen waarmee de raad zich actief uitspreekt tegen de beoogde locatie.

 

Overlast beperken voor inwoners.

Ondanks dat de motie vreemd aan de agenda het heeft gehaald, en we als VVD blijven inzetten om geen helihaven naast het Schaffelaarsebos te krijgen. Hebben we de wethouder opgeroepen om actief in gesprek te blijven met de initiatiefnemer en er alles aan te doen als de helihaven er dan toch komt, na besluit van de provincie, de overlast voor inwoners zo veel als mogelijk te beperken. 

 

Vergadering terugkijken?

Dat kan! De gemeente zend de vergaderingen live uit. Tevens zijn deze terug te kijken. De vergadering van 14 maart 2024 kan je hier terugkijken.