We organiseren een livestream bij de vergaderingen van Regio Foodvalley.

Transparantie wat er in de regio gebeurd is hard nodig. Concreet zijn we aan de slag met een livestream te organiseren bij de openbare vergaderingen van de Regio Foodvalley.

 

Gaat de topregio op het gebied van agrifood in première?

Tijdens de raadsvergadering van 8 februari 2023 is de Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regio Foodvalley besproken in de meningsvorming. Jarne van Schaik is kritisch over de transparantie van de regio. Lees hieronder zijn verhaal en inzet in de gemeenteraad. 

 

De deuren zijn los, de microfoon is aan en de camera draaien. Het nieuwe politieke jaar in Barneveld is zoals je ziet weer in volle heftigheid los gebarsten. De democratie leeft. We discussiëren stevig met elkaar. Dit om tot goede besluiten voor Barneveld te komen. Maar wat doet de regio dan eigenlijk allemaal?

 

De deuren zijn immers dicht, de microfoon is uit en de camera staat stil. Daar moet echt verandering in komen. De stoffige regio verdient een stevige dosis transparantie. Weg met die achterkamers, pagina’s dikke notulen en onduidelijke belangen afwegingen. Middels een amendement zeg ik in het kort: deuren los, microfoon aan en camera draaien. Want wie wil er nou niet dat de topregio op het gebied van agrifood in première gaat?

 

Jarne aan het woord.

Amendement.

Als VVD hebben we op 8 februari 2023 een amendement ingediend met het verzoek om een livestream te organiseren bij de vergaderingen van de Regio Foodvalley. Het amendement is door de meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. 

Download
Livestream organiseren vergaderingen van Regio Foodvalley
08.02.2023
Amendement 4 VVD PRO CDA Livestream orga
Adobe Acrobat document 44.9 KB