Daniel Koerhuis en Mark Smits op werkbezoek in Barneveld

Barneveld staat in de top 10 van gemeenten met meeste verkeersongevallen in Nederland aldus een analyse van vergelijkingssite Independer op basis van cijfers van de politie en Rijkswaterstaat. Dat vraagt om een stevige en gezamenlijke aanpak om de verkeersveiligheid te verbeteren en in te zetten op een goede doorstroming zodat je zonder al te veel gedoe van A naar B kan. Om die reden hebben Daniel Koerhuis (Tweede Kamerlid) en Mark Smits (Statenlid) een gesprek gevoegd met de Barneveldse VVD raadsleden Theo Bos en Jarne van Schaik.

 

Waar vervoer van A naar B vlot gaat.

We verplaatsen ons immers allemaal voortdurend. We gaan naar werk, bij vrienden en familie op bezoek of wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen: het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen. Dat de doorstroming goed is, je niet ergens in de file staat om het dorp uit te komen en je te laat komt bij je afspraak. En het is bovenal belangrijk dat verkeersituaties veilig zijn voor voetganger, fiets en auto.

 

Bezoek van Daniel Koerhuis en Mark Smits. 

Om te kijken hoe we de verkeersveiligheid kunnen verbeteren en kunnen inzetten op een goede doorstroming hebben we Theo Bos en Jarne van Schaik de woordvoerders mobiliteit en infrastructuur in de Tweede Kamer en Provinciale Staten van Gelderland van de VVD uitgenodigd voor een bezoek aan Barneveld.

 

Op donderdag 12 januari 2023 hebben Daniel Koerhuis (Tweede Kamerlid) en Mark Smits (Statenlid) een bezoek gebracht aan Barneveld. In het gesprek hebben we onder andere gesproken over het lopende project MIRT voor knooppunt A1/A30, de plannen voor de aanleg van de oostelijke rondweg om Barneveld, de plannen voor een railterminal en de diverse knelpunten op de provinciale wegen.  

 

Samen aan de slag.

De komende tijd gaan we gezamenlijk aan de slag om de verkeersveiligheid te verbeteren en te zorgen voor een betere doorstroming. Zo gaat Daniel Koerhuis aan de slag om knooppunt A1/A30 zo snel mogelijk aan te pakken en zal Mark Smits aan de slag gaan om de provinciale wegen beter en veiliger te maken. Samen als VVD gaan we hier de schouders onder zetten!

 

Foto's.

Tweets.