Jarne van Schaik tijdelijk vervangen als raadslid vanwege ziekteverlof

In de raadsvergadering van 29 mei 2024 wordt ons raadslid Jarne van Schaik tijdelijk vervangen door Gerben Evers. Jarne heeft bij de burgemeester tijdelijk ontslag aangevraagd, omdat hij herstellende is na een ziekenhuisopname. De Kieswet maakt het mogelijk dat raadsleden bij ziekte tijdelijk kunnen worden vervangen.

 

Jarne van Schaik: “Eind april ben ik door een zware longontsteking opgenomen in het ziekenhuis, waar ik onverwachts een week heb verbleven. Op advies en in overleg met de longarts is besloten dat ik de komende weken en maanden nodig heb om te herstellen. Tot die tijd zal ik mijn werkzaamheden als raadslid niet kunnen uitvoeren. Daarom heb ik de burgemeester verzocht om mij tijdelijk ziekteontslag te verlenen”.

 

Fractie Barneveldse VVD: “Wij wensen Jarne ontzettend veel beterschap en een voorspoedig herstel toe. Natuurlijk hopen wij dat hij snel weer bij onze fractie kan aansluiten. We zijn blij dat Gerben Evers bereid is om het raadslidmaatschap van Jarne tijdelijk over te nemen.”

 

Gerben Evers: “Voor de komende 16 weken laat ik het liberale geluid van de Barneveldse VVD in de gemeenteraad horen. Ik ben gelukkig al bekend met de werkzaamheden, omdat ik al een aantal jaren actief ben als commissielid. Ook in de raad zet ik mij voor 100% in voor de belangen van onder andere onze ondernemers en burgers, zoals men dit gewend is van de Barneveldse VVD.”